NieuwsKisumu | 11 december 12

We hebben de eerste echte inzamelingsactie voor Juliette & Friends gehad. De band The Corn (www.thecorn.nl) hebben een benefietoptreden gehouden en een behoorlijk bedrag ingezameld. Een prachtig initiatief.
 


Kisumu | 18 oktober 12

Rosalyne heeft beugels gekregen. Dat was hard nodig want de spieren van haar armen en benen schoten alle kanten een. Het gevolg van hersenbeschadiging tijdens de tangverlossing. Je komt dat hier toch wel heel vaak tegen, hersenbeschadiging bij de geboorte. We gaan hard trainen om Rosalyne meer beheersing over haar spieren te geven.
 


Kisumu | 07 juni 12

De stichting heeft onlangs het groene licht kunnen geven voor nieuwe protheses voor Juliette.  Ze had die nodig omdat ze hard groeit. Als ze niet op tijd nieuwe protheses krijgt, ontwikkelt ze geen goede houding en loopt ze kans dat ze rugklachten krijgt.
Benson, de orthopeed heeft er weer z'n best op gedaan. Het is en blijft een groot verschil met de protheses in Nederland, maar het belangrijkste is dat ze voor Juliette goed lopen. En dat doen ze.
 


Kisumu | 12 februari 12

Er is weer een mooi resultaat geboekt. Diana heeft haar beenprothese gekregen.
Soms raken kinderen op de meest wonderlijke manieren gehandicapt. Bij Diana gebeurde dat door een muggenbeet die is gaan ontsteken. Geen enkel medicijn hielp en uiteindelijk moest haar been worden geamputeerd. Ze heeft eerst een hele tijd op krukken rondgescharreld totdat ze bij Els Wijt terecht kwam. Benson, de orthopeed heeft haar van een prothese voorzien die de inventiviteitstest prima kan doorsteen. Dolgelukkig is Diana ermee. Ze hoopt na nog een tijdje fysiotherapie gewoon maar haar zusje en vriendjes te kunnen spelen.[ 1 ] [ 2 ] [ 3 ]